Samfundspladsen

Det lille fællesskab

Sammen med familien, eller i andre små fællesskaber, behøver vi ikke regler når vi mødes. Alle kender hinanden og ved hvordan man omgås og hvad man siger til hvem – eller hvad man helst ikke skal sige til ”tante Olga”. I den lille flok er vi allerede socialt organiseret og vi tænker sjældent over dette – ikke før vi eventuelt bliver mobbet ud af flokken.

Når vi er mange, og måske fra forskellige samfund, må vi have regler og systemer for at kunne samarbejde. Foreninger har vedtægter og lande har en grundlov.

samfundspladsen-haender

Det store fællesskab

I landsbyen, jeg voksede op i, snakkede folk med hinanden når noget skulle gøres – og ting blev gjort. Tillid og pligt var limen der holdt fællesskabet sammen.

I dag lider de små samfund under storsamfundets magtfulde og fjerne beslutninger. Men vi har brug for både det store fællesskab og det lille fællesskab, så vi må finde gode løsninger til begge dele. Det er emner der kan siges meget om – så det vil jeg skrive noget om her.

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Om Frederik Frederiksen

Frederik er landmand og cand. pæd. Han har arbejdet med landbrugsprojekter i Afrika og været lærer på en højskole og en gartnerskole. Frederik bor i dag i Norge.

Kategorier

Frederik Frederiksen

På hjemmesiden fortæller jeg om Stjørnsholm på Als, gården jeg voksede op på, og om slægtens liv fra 1808 til1986.

Stjørnsholm, Dyvigvej 12, ligger ved vejen fra Sønderborg til Nordals - tæt ved havnen Dyvig. Her har gårdens folk passet jorden og set efter dyrene i århundreder.

Med hjemmesiden ønsker jeg at bidrage både til landsbyens lokal historiske hukommelse og til min families minder om gården i gamle dage.