Essays

Tekster fra mit skrivebord

Ved skrivebordet

Ofte flyver mine tanker som småfugle i haven. Her på siderne griber jeg en flyvende tanke, giver tanken retning og sætter ordene sammen til et ESSAY.

 Mine ESSAYs er fra nutiden. Derimod handler tekstene i kategorierne ”Gården” og ”Slægten” for det meste om tiden før mit voksne liv.

Det Grønne Hjørne

Livet begynder med solskin på de grønne blade.

Samfundspladsen

Gode liv skal organiseres

Vejen & Livet

Tilbageblik – veje jeg gik på

I ”Mit Grønne Hjørne” skriver jeg om både den smukke natur og den nyttige natur. Og så selvfølgelig om de udfordringer vi får, når vi ønsker begge dele.

 På ”Samfundspladsen” skriver jeg om små og store fællesskaber – og besværet med at organisere vores fællesskaber på en god måde.

 Under overskriften ”Vejen & Livet” fortæller jeg om mine yngre år på Als, mit arbejde i Afrika og det liv jeg ellers har levet på mine forskellige bopladser.

Frederik Frederiksen

På hjemmesiden fortæller jeg om Stjørnsholm på Als, gården jeg voksede op på, og om slægtens liv fra 1808 til1986.

Stjørnsholm, Dyvigvej 12, ligger ved vejen fra Sønderborg til Nordals - tæt ved havnen Dyvig. Her har gårdens folk passet jorden og set efter dyrene i århundreder.

Med hjemmesiden ønsker jeg at bidrage både til landsbyens lokal historiske hukommelse og til min families minder om gården i gamle dage.